Nuffnang Ads

Mar 16, 2013

Cincin Rafflesia?

Salam semua jutawan emas,


Hari ini saya ingin memperkenalkan cincin yang cantik ini kepada anda, Rafflesia, juga dikenali sebagai Bunga Pakma merupakan genus sejenis tumbuhan berbunga dengan bunga yang besar, dan Bunga Rafflesia spesies Rafflesia arnoldii merupakan yang terbesar di dunia dengan saiz 91 cm (3 kaki) diameter, 1.9 cm (3/4 inci) tebal dengan berat 7 kilogram (15 lbs). 
Bunga Rafflesia yang pertama telah direkodkan oleh Sir Stamford Raffles dan Dr Joseph Arnold pada tahun 1816. Bunga Rafflesia spesies itu diberi nama Rafflesia arnoldii sempena nama mereka dan terdapat 14 spesies lain selain dari Rafflesia arnoldii. Bunga Rafflesia adalah sejenis parasit di mana ia tidak perlu manghasilkan nutrisinya sendiri. Bunga Pakma adalah bunga rasmi negeri Sabah di Malaysia.
Tahukah anda GSR mempunyai koleksi cincin yang berinspirasikan Bunga Pakma? Rafflesia Ring yang berketulenan 916 (22K) dan seberat 2.5 gram boleh didapati dalam variasi saiz 10-20. 


Koleksi eksklusif GSR ini sangat terhad. Sesuai dijadikan hantaran perkahwinan, perhiasan peribadi atau cenderamata kepada yang tersayang.


Layari http://gsr2u.com.my/alifgold
No comments:

Post a Comment